Як правильно мити и сушити волосся

Як правильно мити и сушити волосся

Автор FAMI Опубліковано: 21.07.2021 Переглядів: 1633 Коментарі: 0

Часом ми проводимо кілька годин, днів і місяців в пошуку ідеальних засобів для волосся, але, застосувавши їх, розчаровуємося. І шукаємо нові, не замислюючись про те, що можемо просто невірно їх використовувати.

Стоматолог - рятувальник, але насправді він усуває проблеми, що виникли тільки з вини пацієнта. Пацієнту давно за тридцять, і він не вміє чистити зуби, хоча чистить їх кожен день. З волоссям та сама біда - вони можуть випадати, ламатися, виглядати тьмяними і швидко бруднитися тільки через нас. Як часто ми читаємо етикетки? Наскільки ретельно підбираємо той чи інший засіб, з огляду на стан волосся? І чи правильно їх миємо й сушимо?

Сьогодні розповідаю, як правильно мити голову. Все геніально-просто

1. Розчешіть волосся

2. Включи воду потрібної температури - комфортною, ні в якому разі не гарячою. Максимум - 50 градусів

3. Шампунь нанеси на долоні (!), розітри до утворення піни і тільки потім на голову. Масажними рухами нанеси шампунь на шкіру голови, не змивай шампунь кілька хвилин

4. Довжину не чіпай, її очистить піна при змиванні

5. Нанеси кондиціонер або бальзам-ополіскувач, теж на кілька хвилин. Обов'язково: він покриває волосся захисним шаром, закриває лусочки кутикули. Промий волосся прохолодною водою, яка до того ж покращує кровообіг, зміцнює фолікули і надає волоссю гладкість і блиск

6. Змий

7. Не «вичавлюй", не скручуй волосся і не розчісуй гребінцем, поки вони вологі. Просто промокни рушником. Розчісувати можна Tangle Teezer з гумовою щетиною або гребінцем з рідкими зубами, починаючи з кінчиків

8. Висуши. Спочатку теплим, а потім холодним повітрям, використовуючи термозахист. Нанеси масло або інше незмивний засіб для догляду за волоссям.

Ще є кілька занудних рекомендацій. По-перше, волоссю добре, коли вони сохнуть природним шляхом. По-друге, раз в тиждень їх потрібно балувати маскою - відновлюючою, зволожуючою і тд. А мити голову потрібно в міру забруднення, не керуючись інтернет-радами. Блондинки, не зловживайте синіми шампунями і масками - досить наносити їх два-три рази на місяць. Інакше посиніє або посивіє. А після фарбування тиждень-другий не наносіть живильну маску - вона вимиває колір, за який ви щомісяця викладаєте пристойну суму.

Сушити волосся потрібно у напрямку від коренів до кінчиків. Якщо хочеш висушити волосся дуже швидко, промокни їх рушником з мікрофібри, але не витирай, інакше буде пошкоджено кутикулу. Купуючи новий фен, зверни увагу на іонний - його вплив вважається не таким агресивним, та й висушуватися він дозволяє швидше.

Залишити коментар